Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za vozača u čijem je vozilu otkriveno 292.500 kutija cigareta

Najveca zalijena cigareta1

Kod osumnjičenog državljanina Crne Gore, otkrivena je i zaplijenjena jedna od najvećih količina krijumčarenih cigareta, čija se vrijednost procijenjuje na više stotina hiljada KM.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je koordinirao akcijom zaplijene koju su izvršili ovlašteni djelatnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), naredio je lišenje slobode osumnjičenog državljanina Crne Gore, koji je upravljao vozilom u kojem je upotrebom specijalističke opreme, otkrivena velika količina od nekoliko stotina paketa cigareta, u kamionu koji je prevozio drugu vrstu robe.

Zaplijenjena količina cigareta, prema preliminarnim informacijama, bila je namijenjena za krijumčarenje dalje prema zemljama EU.

Dežurni tužilac zatražio je privođenje osumnjičenog, za kojeg će nakon ispitivanja, predložiti određivanje mjere pritvora.

Ova akcija jedna je od najvećih zaplijena krijumčarenih cigareta u Bosni i Hercegovini.

Copy

Aktivnosti su po nalogu dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, proveli ovlašteni djelatnici UIO BiH i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prethodni članakOdbjegli Ganomeh Gazvan, koji je zlostavljao djevojku na Igmanu, tvrdi da je nepravedno optužen: Živ se neću predati
Sljedeći članakPreliminarni izvještaj SZO o porijeklu korone