Portal 072info

Tužilaštvo i policija očitovali se o razlozima hapšenja Adnana Ćatića u Njemačkoj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon hapšenja bh. boksera Adnana Ćatića (alias Felix Sturm) na sajmu fitnesa Fibo u Kelnu, o razlozima hapšenja bivšeg svjetskog prvaka oglasila se policija u Kelnu, ali i nadležno tužilaštvo. Iz policije u Kelnu je potvrđeno da je na pomenutom događaju došlo do hapšenja Ćatića zbog utaje poreza, te da se on još uvijek nalazi u pritvoru. Ističe se kako je on u posljednje vrijeme živio u BiH, te je tako bio nedostupan njemačkim organima gonjenja.

Zbog hapšenja Ćatića oglasio se i postupajući tužilac Renke Hoogendoorn koji je kazao da će on u toku dana biti odvezen u gradski zatvor, što znači da vjerovatno neće biti na slobodi do nove tužilačke odluke.

Zanimljivo je da je Ćatić na svom Facebook profilu, praktično nekoliko sati prije hapšenja objavio fotografiju sa sajma. Na fotografiji pozira u društvu prijatelja.Dalje se navodi da je Ćatić na ovaj sajam došao budući da je bio ugovorom vezan za jednog proizvođača sportske opreme.
Njemački mediji špekuliraju i da je policija zahvaljujući pomenutoj fotografiji informisana o mjestu kretanja bh. boksera, te je ubrzo uslijedila akcija na pomenutom sajmu u Kelnu.

Četrdesetogodišnji bokser je posljednji meč imao 2016. godine u Oberhausenu, a u Kelnu je u ringu bio 2012. godine. U posljednje vrijeme je putem Instagrama sugerisao da se ove godine vraća u ring. Ćatić dosta vremena provodi i u Blagaju, gdje posjeduje imanje.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6