Tužilaštvo uputilo žalbu u slučaju “Dženan Memić”, traži se poništenje oslobađajuće presude

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju “Dženan Memić”, saznaje portal “Avaza”.

Žalba je upućena 27. decembra Apelacionom vijeću Suda Bosne i Hercegovine. Kako saznajemo, tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara traže da Apelaciono vijeće poništi oslobađajuću presudu zbog pogrešno utvđenog činjeničnog stanja.

Zadobio teške tjelesne povrede

Podsjećamo, Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je u novembru oslobađajuću presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

ČITAJ JOŠ:  Stojnić o slučaju "Memić": Zar ja trebam da usmjeravam službe ko se treba hapsiti

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice. Ova presuda šokirala je bh.javnost.

Sudija Branko Perić

Tužioci na desetine strana žalbe ukazali su na brojne propuste u prvostepenoj presudi.

ČITAJ JOŠ:  Jedan od vodećih bh. privrednika sprema novu veliku investiciju

Sudija Branko Perić je nakon izricanja odluke pročitao kratko obrazloženje presude, a nakon toga se obratio Murizu i Arijani Memić, ocu i sestri preminulog Dženana, riječima da ne trebaju odustati od svoje borbe.

GODISNJICA
MARKETING