Tužilaštvo ZDK o nestalih pola miliona KM iz Sindikata KPZ-a Zenica: Izvršeni su pretresi

Tužilaštvo ZDK o nestalih pola miliona KM iz Sindikata KPZ-a Zenica: Izvršeni su pretresi

Nakon što je na portalu Klix.ba objavljeno da je uposlenica Kazneno-popravnog zavoda Zenica i sindikata te ustanove pronevjerila pola miliona KM sindikalnog novca, zvaničnu potvrdu poslali su iz Tužilaštva ZDK.

Podsjećamo da je iz zajedničke kase uposlenika KPZ-a Zenica u koji oni uplaćuju novac sindikatu sa nadom da će ga koristiti prilikom penzionisanja, nestalo 500.000 KM.

Za pronevjeru novca tereti se povjerenica sindikata koja je razvlaštena i sa radnog mjesta u KPZ-u i iz blagajne sindikata.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u Kantonalnom Tužilaštvu ZDK formiran je predmet u okviru kojeg to tužilaštvo postupa zajedno sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

“Već su izvršeni pretresi su po naredbama Kantonalnog suda u Zenici te pronađeni i privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koja će biti predmetom daljih provjera u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u konkretnom slučaju. Sve aktivnosti su nastavljene i dalje se provode pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva”, ističu iz Tužilaštva ZDK.

Kako smo ranije objavili, povjerenica sindikata navodno je dala izjavu da će do 1. marta prodati kuću u Banjoj Luci i da će dugovanje na taj način izmiriti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica