U Tužilaštvu BiH saslušan Šemsudin Mehmedović

U Tužilaštvu BiH saslušan Šemsudin Mehmedović

Semsudin-Mehmedovic

Poslanik u državnom parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović, preslušan je 30. augusta u Tužilaštvu BiH, ali kako se saznaje od strane njegovog advokata, tada se nije moglo reći na koje je okolnosti on ispitivan.

Kako je potvrdio advokat Nermin Vila, Šemsudin Mehmedović je zaista bio u Tužilaštvu BiH. S druge strane, BIRN nezvanično saznaje da je Mehmedović saslušan, ali na okolnosti i uloge Gorana Zubca, kao direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e), koji je vršio svoju ulogu tokom rata na području Sarajeva.

U krivičnoj prijavi koja je podnesena Federalnoj upravi policije (FUP) Šemsudin Mehmedović je, kako navodi Vila, naveo saznanja da je Zubac ubio bošnjačkog civila na Ilidži i to 1992. godine.

Kako je već poznato, Mehmedović je o svemu ovome trebao dati iskaz i to protiv Zubca tužiteljici Vesni Ilić 19. jula., ali do toga ipak nije došlo jer je uhapšen od stgrane pripadnika SIPA-e zbog sumnje da je počinio zločin 1992. i 1993. godine nad Srbima u općini Tešanj.

Nakon saslušanja, Mehmedović je pušten na slobodu jer tog istog dana iz Tužilaštva BiH javili su da nisu izdali nalog za hapšenje Mehmedovića.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica