Tužili benzinsku pumpu jer prodaje benzin po preniskoj cijeni

gorivo 4 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

I dok bi logika govorila da je tužba potaknuta previsokim cijenama, ovdje je slučaj potpuno drukčiji – preniska cijena benzina.

Priča dolazi iz Wisconsina, tačnije mjesta Waukesha u predgrađu Milwaukeeja, gdje posluje Woodman’s Food Market. Trgovina u ponudi ima i benzinsku pumpu zbog koje su BP i Shell podigli tužbu.

Naime, oni već sada traže odštetu od 80.000 USD, a razlog je preniska cijena goriva, saznaje WISN 12. Pozivaju se na zakon prema kojem kompanije ne smiju prodavati proizvode ispod nabavne cijene, što smatraju da je ovdje slučaj.

ČITAJ JOŠ:  Odobrena sredstva za penzionisanje 161 radnika Krivaje​

Dok je obližnja BT pumpa prodavala gorivo po cijeni od 3.89 USD za galon, a Shell za nešto manjih 3.79 USD, Woodman je prodavao po cijeni od 3.59 USD za galon. Druga najniža cijena u regiji je 3.75 USD za galon benzina.

WISN kaže da je tužba potkrijepljena s preko 200 stranica materijala, dok je Woodman zasad izjavio kako posluju po zakonu, kao i da nisu najjeftiniji. I zaista, samo desetak kilometara dalje je Costco benzinska s nedavno formiranom cijenom od 3.49 USD za galon. Međutim, kako doznaje Newsweek, tužba se temelji na prethodnom 40-dnevnom periodu u kojem je upravo Woodman bio najjeftiniji.

ČITAJ JOŠ:  Sarajevo: Pacijentica 10 dana pokušavala dobiti uslugu u ambulanti, ovo je njena priča

Slučaj je trenutno na sudu i bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti.

GODISNJICA
MARKETING