Tužio suprugu zbog cipela

cipele obuca pixabay ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Muškarac iz Ohaja tužio je svoju suprugu, jer je ostavila cipele na neprikladnom mjestu, zbog čega je zapeo za njih, pao i pretrpio nekoliko preloma.

Apelacioni sud nedavno je odbacio otpužbu Džona Volvorta protiv njegove supruge Džudi Kori zbog indicenta koji se dogodio još u februaru 2018. godine.

Volvort je pomagao svojoj tadašnjoj vjerenici da se raspakuje poslije kupovine, međutim, noseći flaše sa sirćetom u podrum, sapleo se o par njenih cipela i pao niz stepenice, prenosi “Oditi sentral”.

Rezultat pada bili su prelomi kostiju u ruci, nozi i šaci. Džon je kasnije tužio Džudi, tvrdeći da ga je njena nepažnja koštala 67.500 evra medicinskih računa i još 15.200 evra izgubljenog prihoda, jer zbog povreda nije mogao da radi, prenosi “Super Žena“.

Tog 18. februara 2018. tokom posjete svoje vjerenice u Klivlendu, Džudi ga je zamolila da iz njenog automobila u podrum odnese kutiju sa nekoliko boca sirćeta. Uzeo je kutiju i ušao na zadnja vrata, ali dok je prilazio podrumu, lijevom nogom je zakačio par crno-sivih cipela koje je Kori ostavila na vrhu stepeništa.

Izgubio je ravnotežu i sunovratio se niz stepenice u podrum, zbog čega je prošao kroz tri operacije i nekoliko mjeseci fizikalne terapije.

U oktobru 2019. Džonov advokat je podnio tužbu protiv Kori, tvrdeći da je ona “stvorila opasne uslove u svom domu i nije ispunila dužnost domaćina da zaštiti gosta od njih”.

Najčudnije od svega jeste što je u aprilu iste godine Volvort oženio Džudi.

Tokom davanja iskaza, Džudi je svjedočila da uvijek ostavlja cipele u blizini zadnjih vrata i nije osjećala potrebu da to kaže i svom tadašnjem vjereniku. Takođe, dodala je da nije vidjela Volvorta kako pada, pa nije mogla da bude sigurna da su uzrok toga njene cipele. Korini advokati rekli su da se osjećala odgovornom što je izostavila da upozori vjerenika na cipele, ali da to ne znači da je planirala da preuzme i zakonsku odgovornost za Džonove povrede.

“Da je gospodin Volvort bio pažljiv i jednostavno pogledao kuda ide, pogotovo s obzirom na to da se spremao da siđe niz stepenice, lako bi vidio cipele na podu”, branili su advokati Džudi.

Vijeće od tri sudije apelacionog suda složilo se sa advokatima optužene i odbilo Džonovu tužbu.

Prema sudskim dokumentima, u vrijeme kada je tužba prvobitno podignuta, Volvort i Kori su već bili vjenčani i u braku su do danas.