Tuzla City i Borac imali puno sreće u žrijebu, ovo su njihovi rivali u Konferencijskoj ligi

Bosanskohercegovački predstavnici Tuzla City i Borac saznali su protivnike u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige na današnjem žrijebu u švicarskom Nyonu.

Nakon što je prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski saznao rivala u prvom pretkolu Lige prvaka, isto se dogodilo i s klubovima koji će BiH predstavljati u Konferencijskoj ligi.

Prvo pretkolo igrat će Tuzla City i Borac, dok je Velež već u drugom pretkolu i on će svog rivala saznati sutra. Naglasimo da na današnjem žrijebu ni Borac, ni Tuzla City nisu bili nositelji.

Voljom žrijeba određeno je da Tuzla City igra protiv Tre Penea iz San Marina, što znači da je bh. predstavnik imao mnogo sreće. Prvi duel igra se u San Marinu.

Borac je također imao puno sreće i dočekat će u prvoj utakmici B36 Torshavn sa Farskih Ostrva, a onda će sedam dana kasnije na daleko gostovanje.

Za razliku od žrijeba za Ligu prvaka, grupe nisu izvlačene jedna po jedna, već su klubovi bili obilježeni brojevima. Tako je održano samo jedno izvlačenje i ukrštali su se klubovi koji su spojeni po brojevima.

Prvo pretkolo Konferencijske lige igra se 7. i 14. jula, dok je naredna faza 21. i 28. jula i tada ćemo imati jednog sigurnog predstavnika, a to je Velež. Nadamo se da će mu se pridružiti i Tuzla City i Borac.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE