CADCE3BF 916A 4910 A003 C09827346B58
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Bh. predstavnik u Konferencijskoj ligi ekipa mostarskog Veleža večeras igra drugu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige protiv grčkog AEK-a, a ako Rođeni prođu dalje, čeka ih nagrada Tuzla Cityja.

FIXGEHALT

Čelnici Tuzla Cityja su odlučili dodatno motivisati Velež te su obećali premije za Rođene ukoliko eliminišu AEK.

“Uprava, stručni štab i svi igrači FK Tuzla City ponosni su i žele izraziti punu podršku seniorskoj ekipi FK Velež iz Mostara zbog postignutog uspjeha u dosadašnjem dijelu takmičenja u Konfederacijskoj ligi.

Svjesni smo činjenice da su uprava, stručni štab i igrači FK Velež uložili nadljudske napore i postigli ogroman rezultat na promociji FK Velež, Grada Mostara i države Bosne i Hercegovine.

LIDER

Znamo da je Upravni odbor FK Velež na čelu s predsjednikom kluba Šemsudinom Hasićem poduzeo sve da se ostvari prolaz dalje i motivišu stručni štab i igrači kluba, svjesni smo da je prolazak dalje njihova najveća satisfakcija te je iz tih razloga Uprava FK Tuzla City na sinoćnjoj sjednici donijela odluku da, ukoliko FK Velež prođe u naredni krug takmičenja, igrače i stručni štab premira dodatno s 20.000 KM.

Kolektiv FK Tuzla City želi mnogo sreće i uspjeha FK Velež Mostar u današnjoj utakmici protiv AEK-a iz Atine. Sretno, Rođeni”, poručili su iz Tuzla Cityja.

Ovakav potez jednog bh. kluba dosad nije zapamćen, a Velež će večeras u Grčkoj pokušati odbraniti prednost iz prve utakmice 2:1 i ispisati nove stranice historije kluba.

Večerašnju utakmicu AEK – Velež prenosit će Face TV od 20 sati.