Portal 072info

TUZLA | Javna tribina “Šta trebam znati o prvom radnom iskustvu?”

Studenski klub IPI Akademije implementuje projekat pod nazivom „Studenski informator“ u okviru kojeg će se održati javna tribina na temu „Šta trebam znati o prvom radnom iskustvu?“. Projekat je finansijski podržan od Fondacije tuzlanske zajednice a samu realizaciju obavljaju isključivo studenti; članovi Studentskog kluba IPI Akademije.

Javna tribina „Šta trebam znati o prvom radnom iskustvu?“ održat će se 23.10.(ponedeljak) tekuće godine sa početkom u 17:00h na lokaciji Hotel Tehnograd u Tuzli.

Svrha izabrane teme jeste informisati mlade ljude o bitnim pojedinostima pri traženju i prihvatanju prvog radnog iskustva. Javnom tribinom žele  i da probude svijest o važnosti saradnje uključujući i vlade na lokalnoj razini. U tom smislu javna tribina će biti produkt jedne multilateralne saradnje između profitnog, nevladinog i vladinog sektora. Na pomenutom događaju biti će uključeno obraćanje minimalno jednog učesnika iz prethodno navedenih sektora. Nakon završetka javne tribine uslijedit će diskusija sa učesnicima u obraćanju i studentima/gostima.

Govornici koji će odgovoriti će  na pitanja mladih i učestvovati u diskusiji su :

Azra Sarić (Mistral Technologies),
Almir Paočić (CEO Centar za edukaciju i obrazovanje),
Adi Tanović (CRP Centar za razvoj i podršku),
Mirela Hatić (Tradicionalni obrt MENTHA),
Selma Delić (Služba za zapošljavanje TK),
Elmir Fejzić (Diplomirani pravnik zaposlen u privredi) i
Edina Vilašević (KOTEKS d.o.o).

Zanimaju li Vas odgovori na pitanja vezana za traženje prvog radnog iskustva, obavljanje razgovora za posao, prihvatanje/odbijanje poslovnih ponuda, prava zaposlenika, pokretanje vlastitog biznisa? Potražite ih 23.10. u Hotelu Tehnograd na javnoj tribini „Šta trebam znati o prvom radnom iskustvu?“.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box