Portal 072info

Tuzlanski aerodrom uveo taksu od 2 KM: Putnici negoduju, direktor pojasnio razloge

ce687bf634fa87f73c6079687ef455c1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Putnici na Međunarodnom aerodromu Tuzla dužni su prilikom putovanja platiti aerodromsku taksu u iznosu od 2 KM.

Novina je to koja je iznenadila putnike i izazvala negodovanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Začuđeni jer se potvrda o uplaćenoj taksi izdaje na komadiću papira i prekriženim starim i upisanim novim datumom letenja, smatraju da za naplatu i to na takav način nema potrebe a ni smisla.

Ipak, direktor Aerodroma Esed Mujačić za Faktor pojašnjava da je tuzlanski aerodrom jedan od rijetkih koji do sada nije imao takse, te da je iznenađen da neko negoduje zbog toga što mora da plati dvije marke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nije mi jasno zašto putnici negoduju kada na svakom aerodromu postoji taksa. Mi smo jedan od rijetkih aerodroma koji nije imao nikakvu taksu uvedenu i ne mogu da vjerujem da putniku koji dobije kartu za 30 maraka smeta da da još dvije marke. Donesna je odluka da se uvedu te dvije marke zbog sigurnosti zdravlja putnika i bit će potrošene na materijal i sve ono što je trebalo da bi se primijenile mjere zbog pandemije COVID-19, da bi se moglo ispoštovati sve ono što se od nas traži, u smislu dezinfekcije, mjerenja temperature i svih drugih obaveza. I s obzirom na to da aerodrom radi u smanjenom kapacitetu, 2,5 mjeseca nije radio nikako zbog prisilnog zatvaranja i ta taksa je za te dodatne troškove – pojašnjava Mujačić.

Direktor ističe da će on platiti taksu za putnike koji ne žele da plate ukoliko je to tako veliki problem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Uz svaku kartu i taksu izdaje se fiskalni račun, mali blokić je za to da putniku bude lakše da ga pokaže prilikom ulaska i da ne mora da vadi fiskalni račun kako bi pokazao radnicima dokaz da je plaćena – zaključuje direktor Mujačić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor

Podijelite članak
  • 11
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

POTPUNI PAD: U aprilu 99% posto manje putnika u odnosu na prošlu godinu na aerodromima u BiH

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)