MELIHA SALČINOVIĆ
AUTOR: P.D.
DATUM: Oct 17, 2021 @ 9:28
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Zenicu je na današnji dan prošle godine potresao gubitak ugledne građanke i to Melihe Salčinović, tadašnje vijećnice Naše stranke u Gradskom vijeću Zenica i profesorice u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici.

Podsjetimo, Salčinović je imala povišenu temperaturu, nakon čega je hospitalizirana u Kantonalnu bolnicu Zenica. 

Iako su zenički ljekari uložili maksimalne napore da joj pomognu, nažalost, nije izdržala. Njeno srce prestalo je kucati.

Salčinović će ostati upamćena kao vijećnica koja se borila za grad tokom svoga mandata u Gradskom vijeću Zenice. Brojni prijatelji, porodica, ali i njeni učenici ostali su šokirani zbog njenog preranog odlaska.

Salčinović je rođena u Zenici 28. 5. 1970. godine. Osnovnu i Srednju muzičku školu završila je u Zenici, a Muzičku akademiju u Sarajevu. Od 1993. godine radi u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. 

Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu.

LIDER