Tužna godina dana od smrti Zeničanina Semira Makarevića

semir makarevic sema

Prošla je godina dana od smrti Semira Makarevića Seme, a koji je 7. marta prošle godine preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica usljed posljedica koronavirusa.

Ova vijest šokirala je sve Zeničane koji su poznavali Makarevića, a o kojem njegovi prijatelji imaju isključivo riječi hvale.

Podsjetimo, iako je bio priključen na respirator, nažalost, nije uspio dobiti životnu bitku.

U povodu godišnjice od smrti Makarevića, na društvenoj mreži Facebook oglasila se njegova sestra Semira:

07.03.2021-07.03.2022 – Godina dana prođe otkako je tvoje srce prestalo kucati. Nikad neću zaboraviti taj martovski poziv upućen na moj broj, dan kada su mi iz bolnice saopštili da nisi više među živima, dan kad su se naši životi preokrenuli za 360 stepeni. Kažu ljudi biće lakše s vremenom, vrijeme liječi sve, ali to nije istina. Svakim danom je sve teže, boli duša, boli srce, kida se na 100 komadića…pa svaki novi dan mi te komadiće pokušavamo sastaviti, ali bezuspješno je sve.

Ljuta sam na tebe što si nas napustio, ljuta sam na sve i svakog, ogorčena sam, razočarana i slomljena iznutra. Ali, opet nekako skupim snage pa pokušam da nastavim sa životom jer znam da bi ti to volio, ali teško je brate. Tuga nam se uvukla u srca. Tuga, praznina koja se nikada više neće ispuniti. Jedina pravda na svijetu je što ćemo svi pod zemlju. Radujem se trenutku da te ponovo ugledam. Nadam se da si ponosan na nas. Volimo te mama, babo i ja. El-Fatiha – napisala je Semira.