Portal 072info

Tužna priča o djetinjstvu kćerke Dine Dvornika sve dirnula

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ja sam za sve tada bila dijete bez budućnosti koja će umrijet s iglom u ruci. Danas vidim te iste ‘klince’… Ostala trudna sa 17 pa se udala jer je mama rekla da tako treba… Druga u komuni već godinama, treća pobjegla od doma s dečkom, nema joj traga…

Ella Dvornik u svom je statusu na Facebooku podijelila ne baš idiličnu priču iz djetinjstva koja je bila prepuna brojnih predrasuda i osuđivanja. Otvorila je dušu o svemu što je u toj osjetljivoj dobi proživljavala, a svojim je pozitivnim načinom razmišljanja sve oduševila, što zasigurno može zahvaliti i svojim roditeljima, majci Danijeli i ocu Dini Dvorniku koji su je, unatoč svim osudama gomile, čini se, uspjeli izvesti na ‘pravi put’.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

‘Moram ovo napisati. Kad sam išla u osnovnu, moji ‘prijatelji’ su se morali potajno družiti sa mnom jer njihovi roditelji nisu htjeli da budem ‘loš utjecaj’ na njihovu djecu. Govorili su im da smo mi obitelj narkomana i da ja pušim i pijem i drogiram se i da se smucam sa ‘sumnjivim’ tipovima. Meni su moji roditelji dopustili da radim sto hoću, ali samo pod uvjetom da im kažem sve. Nisam sakrila svoje prvo pijanstvo, prvu cigaretu, prvi joint, ni prvog dečka svojim roditeljima. I baš zato nisam nikad bila problematična niti sam pretjerivala i u čemu. I moji roditelji su uvijek znali gdje sam s kim sam i što radim’, stoji u uvodu koji je Ella podijelila s prijateljima na Facebooku.

Dodaje kako su se ta ista djeca tih roditelja pretvarali da ‘spavaju’ kod nje. ‘Izašle bi van zakopčane do grla, a onda u hidrant stavljale odjeću i oblačile se u minice i pohodile pivijade sa 13 godina s dečkima od preko 18. A ja bih sjedila doma i lagala njihovim starcima da ‘spavaju’. Svi su pili i pušili dok sam ja igrala playstation s tatom doma, a uvijek sam uzimala krivnju za ostale. Kad bi im našli cigarete doma, rekli bi da ih sakrivaju za mene i ja bih ponosno preuzela krivnju za svoje prijatelje i nisam imala problema jer moji su roditelji znali da to radim za njih. Pokušale su me te iste prijateljice i otrovati domestosom kad sam imala 11… Ja sam odlučila da ih se ne kazni jer su mi to bili jedini ‘prijatelji’… Ja sam za sve tada bila dijete bez budućnosti koja će umrijet s iglom u ruci. Danas vidim te iste ‘klince’… Ostala trudna sa 17 pa se udala jer je mama rekla da tako treba… Druga u komuni već godinama, treća pobjegla od doma s dečkom, nema joj traga… i nije mi drago zbog toga. Štoviše, voljela bih im pomoći, ako ništa, jer su nekoć davno bili moji prijatelji i voljela sam ih i ne želim nikome takvo zlo nikada’, piše Ella i dodaje kako nikoga ne krivi jer su bili mladi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

‘Roditelji stvarno nekad prebrzo donose zaključke i sami unište budućnost djece birajući im škole i prijatelje. Tada sam bila tužna jer sam bila neprihvaćena, jer sam bila ‘loser’, ‘debela’ pa sam se ulizivala za malo prijateljstva; nisam bila ni lijepa ni zgodna, a ni dobra u školi i družila sam se većinom samo s dečkima… One su sve bile divne i krasne u rozom i u čoporima… Ponos svojih roditelja…. Žalila sam za svime što one imaju… ali sada mi je drago što mi se sve to dogodilo, što sam od ranih dana imala prilike vidjeti kako ljudi znaju biti odurni i nepravedni. I vjerujem u karmu. I želim vam reći da sve što sada mislite da vam je grozno će se jakooooo izokrenuti. I ako niste popularni u školi, to ne znači da nećete biti kasnije. I onaj mali geek s naočalama kojeg ni jedna cura neće pogledati postat će neki milijunaš i sve koje su ga ignorirale htjet će biti na njegovoj jahti… Ne budite površni dok ste mladi…. Vratit će vam se grozno. Budite bolji… Volite ljude zbog onog što jesu, a ne zbog onog što vi želite da budu. I nikad, nikad nemojte zamjeriti, oprostite svima sve koji su vam loše napravili, jer jedino tako ćete postati bolji od njih’, zaključuje 23-godišnja Ella koja je zbog svog statusa u dva sata prikupila 25 hiljada ‘lajkova’ te puno komentara pohvale.

Tportal.hr

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME