korona bolnica bracni par
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 29, 2021 @ 17:30
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Bračni par iz Michigana preminuo je nedjelju u bolnici od posljedica zaraze Covid-19.

Prema riječima njihovih rođaka, 59-godišnji Cal i 66-godišnja Linda Dunham preminuli su držeći se za ruke u razmaku od svega minute. Par se razbolio ranije ovog mjeseca, ispričala je njihova kći Sarah Dunham.

  • Otac me nazvao prije porodičnog kampiranja i rekao da se ne osjeća najbolje, ali da misli da je riječ o sinusima. Onda se i mama požalila i rekla da je od njega pokupila prehladu – kazala je kći za Fox17.
Ilustracija
  • Treći dan su me probudili i rekli kako moraju ići jer se ne osjećaju dobro – priča kći. Za nekoliko dana su završili u bolnici na respiratorima. U nedjelju su liječnici obavijestili porodici da ne mogu više puno toga učiniti. Calov krevet su potom odvezli u Lindinu sobu. Cal je umro u 11.07, Linda u 11:08.
  • Ona se uvijek šalila “ti ćeš otići prije mene, ali ja ću te slijediti, obećavam”. I zaista ga je slijedila – kazala je kći, koja je ljuta na mnoge ljude koji koronavirus podcjenjuju. Njezini roditelji vakcinisali su se protiv COVID-a u maju, a mediji navode kako su imali zdravstvenih problema i prije korone. 
Ilustracija

Podsjetimo, iako vakcina protiv COVID-a ne garantira 100-postotnu zaštitu, ono znatno smanjuje rizik od obolijevanja i od težih kliničkih slika.

LIDER