Tužna priča: U istom danu umro mladi bračni par, oboje nevakcinisani

koronavirus opca bolnica sarajevo pixsell
Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Crvena zona kovid bolnice u Batajnici epicentar je užasa koji Srbija živi danas. Tamo gdje se pacijenti bore za svaki uzdah, dr. Tatjana Adžić, direktorka bolnice, otkrila nam je najtužniju priču.

Prilikom obilaska ustanove, sa zebnjom smo joj postavili jedino pitanje koje nam je na pameti: Koliko njih će uspjeti da izađe iz Intenzivne?

„Jako malo. U decembru, kada se kovid-bolnica otvorila, 70 odsto nije uspevalo da pobedi mašinu, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa uspeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 odsto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 odsto“, glasio je odgovor.

ČITAJ JOŠ:  Užas : Roditelji donijeli mrtvu bebu u bolnicu

„Ljudi moraju da se vakcinišu, inače ćemo nestati“, poručuje doktorka Ažić Vukičević, koja je na prvoj liniji fronta još od pojave prvog kovid-pozitivnog pacijenta u Srbiji.

Najviše je boli priča o smrti mladog bračnog para…

„Prošle nedelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona o ‘84. godište, on ‘76. Zamislite tu porodicu i tu decu koja su u jednoj noći ostala bez oba roditelja zato što se nisu vakcinisali“, priča na ivici suza.

ČITAJ JOŠ:  Izvukao mladića iz auta, izbo ga nožem i pobjegao

„U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sledeći. Kroz nekoliko dana sledeći. Četvoro mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli”, prisjeća se doktorka dok koračamo kroz hodnih ka sljedećoj sobi…

GODISNJICA
MARKETING