Portal 072info

TV Pink u Srbiji oduzeli dozvolu, a u BiH joj širom otvorili vrata

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

pink

Televizija Pink odlučila je da svih svojih 68 programa više ne emituje u kablovskom sistemu Srbije, već da ih preseli u Bosnu i Hercegovinu. Razlog odluke koju je donijela ružičasta televizija leži u činjenici da se uslovi za emitovanje u Srbiji mnogo strožiji i skuplji nego u BiH, gdje su naknade za distribuciju programa daleko jeftinije. Nakon ovoga, srbijanska Republička radiodifuzna agencije (RRA) donijela je odluku o oduzimanju dozvole svim Pinkovim kanalima prije isteka vremena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovu informaciju danas su objavili srbijanski mediji, dok su u bh. Regulatornoj agenciji za komunikacije potvrdili za dnevni lisi ‘Danas’ da je TV Pink podnijela zahtjev za dozvole emitovanja programa u BiH i da su im te dozvole već dodijeljene.

Govoreći prostim jezikom, to znači da bh. tržište svako može da ‘čereči’ kako hoće, a domaće resurse tretira kao Alajbegovu slamu. Jer sve što ne dozvoljavaju države u kojima postoji sistem i vladaju zakoni, to u BiH prolazi bez imalo teškoća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, TV Pink već zadnjih godinu dana emituje svoj paket kanala putem kablovskih i telekom operatera na prostoru BiH – bez dozvole, jer za ovaj segment distribucije Pink televizija nije bila registrovana u RAK-u, već je svoj program distribuirala iz Srbije. Tako nešto Pink nije mogao uraditi u Hrvatskoj, niti u bilo kojoj drugoj državi iz regiona.

Sada je i ta ‘mala’ zakonska začkoljica riješena, pa će se uz uredno izdatu dozvolu TV Pink nesmetano širiti bh. prostorima. Kako se navodi na sajtu RRA, radi se o ukupno 68 kanala za koje je u Srbiji oduzeta dozvola, a među njima su: Pink 3, Pink Action, Pink Folk, Pink Music, Pink Movies, Pink Films, Pink Comedy, Pink Family, Pink Reality, Pink Kids, Pink Erotica…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz ovog obimnog asortimana, dozvolu RAK-a za emitovanje sadržaja u BiH dobilo je čak 40 Pink-ovih kanala. Na ovaj način Pink ‘jednim udarcem ubija dvije muhe’, jer će se kao bh. program moći ponovo naći i u ponudi kablovskih operatora u Srbiji kao kanal iz regiona kojem nije neophodna dozvola domaćeg regulatora.

Dakle, kome god ne odgovaraju tržišni uvjeti u vlastitoj zemlji, neka dođe u BiH – ovdje su domaći resursi uvijek na rasprodaji!

depo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME