8365e96d79bc21ee85075c2f985669081298ed1a 750x563 1
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 30, 2021 @ 23:25
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Danas se navršava se trideset godina od smrti legendarnog pjevača, boema i umjetnika, neponovljivog i neprežaljenog Tome Zdravkovića.

Na beogradskom Centralnom groblju okupili su se danas svi koji su voljeli Tomu, među kojima njegova udovica Gordana Zdravković koja je stigla iz Amerike, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović, Aco Pejović, Hasan Dudić, Jovana Tipšin, Petar Benčina, Tamara Dragičević i mnogi drugi.

Govor Dragana Bjelogrlića Bjele, režisera filma “Toma” koji ovih dana obara rekorde gledanosti, dirnuo je prisutne na pomenu.

-Jednom smo se sreli na snimanju nekog novogodišnjeg programa. Ja sam bio mlad, tek kročio u glumačku profesiju i silno sam želio da te upoznam. Nisam uspio. U gužvi smo se samo rukovali i taman kada sam htio da se predstavim, ti si otišao. Poslije nekoliko godina otišao si zauvijek.Upoznao sam te mnogo godina kasnije, kroz priče ljudi koji su te voljeli i čuvali sjećanja na tebe. Kroz tvoje pjesme koje sam ponovo slušao konačno shvatajući koliko si u njima opisao svoj život, kao i svoju čudesnu tugu i bol koji su te kao sjena pratili kroz čitav život.Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negdje pogriješili baveći se tvojim životom, ne zamjeri. Vjeruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoljeli.Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pjesme pjevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pjevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je vječna slava i hvala- završio je Bjelogrlić.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER