Tvorac smrtonosne igrice ‘Plavi kit’: Tinejdžeri koji su se ubili su biološki otpad, ja čistim društvo!

Tvorac smrtonosne igrice ‘Plavi kit’: Tinejdžeri koji su se ubili su biološki otpad, ja čistim društvo!

Dok dane provodi u ruskom zatvoru, tvorac bolesne igre koja djecu poziva na samoubistvo, zasut je pismima maloljetnih obožavateljki

 Filip Budeikin, tvorac opasne online igre “Plavi kit”, koja podstiče djecu na samoubistvo i koja je iz Rusije stigla i u Hrvatsku, kaže da su tinejdžeri koji su se zbog nje ubili bili “biološki otpad” i da igrom “čisti društvo”.

Dok dane provodi u ruskom zatvoru, tvorac bolesne igre koja djecu poziva na samoubistvo, zasut je pismima maloljetnih obožavateljki.

Filip Budeikin (21) u zatvoru je zbog optužbi da je svojom igrom “Plavi kit” (Blue Whale) uzrokovao ubistvo najmanje 16 tinejdžerki. Dvadesetjednogodišnji Rus priznao je da je odgovoran za optužbe koje mu se stavljaju na teret. Policiji je rekao da smatra da su njegove žrtve bile “biološki otpad” i da time “čisti društvo”, piše britanski “Daily mail”.

Istražiteljima je rekao i da su njegove žrtve bile sretne što će umrijeti. Smrtonosna igra “Plavi kit”, o kojoj je Mondo pisao, igra se 50 dana, tokom kojih se djeci postavljaju razni izazovi. “Nacrtaj kita”, “Ureži ga u ruku”, “Gledaj horor filmove”… samo su neki od naloga koje nepoznata osoba putem Facebooka i Instagrama šalje učesnicima igre “Plavi kit”.

Posljednji korak je, pišu mediji, samoubistvo.

Hashtagovi u igri su “plavi kit”, “more kitova”, “u igri sam”, “probudi me u 4:20”, “F58″…

Strahuje se da se u Rusiji ubilo desetine tinejdžera zbog ove opasne igre. Jedna od žrtava u Rusiji, Angelina Davidova imala je 12 godina kada je na Božić 2015. skočila sa 14 sprata. Druga žrtva, Ana K, koja je bila opsjednuta igrom, pronađena je obješena.

 

O “Plavom kitu” mediji u Rusiji, Kazahstanu i Kirgistanu pisali su učestalo posljednjih mjeseci, a kako je svojevremeno izvijestio časopis “Nova Gazeta”, Javni centar za internet tehnologiju Rusije identifikovao je samo u jednom danu, 20. januara, 4.000 hashtagova povezanih sa tom igrom.

Britanski “Daily mail” piše da policija strahuje da se “Plavi kit” proširio i na Veliku Britaniju, a opasna igra je, pišu hrvatski mediji, stigla i u Hrvatsku.

Sedmogodišnja djevojčica iz jedne zagrebačke osnovne škole, preplašila se kad su joj na mobilni telefon počele stizati poruke u kojima, između ostalog, stoje i upozorenja da se zbog navedene igre ubilo 130 djece u Rusiji.

 

depo.ba

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE