Portal 072info

Tvornica cementa Kakanj dobitnik Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti

Na Bisnode bridge konferenciji o bonitetnoj izvrsnosti i kvalitetu kompanija, po prvi put u Bosni i Hercegovini dodijeljen je Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti a dobitnik je Tvornica cementa Kakanj.

Ovaj certifikat predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost među kompanijama koja bonitetnu izvrsnost iskazuju već tri godine zaredom.

Priznanje je preuzeo generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku Branimir Muidža koji je izjavio da je ponosan na činjenicu da je Tvornica cementa Kakanj prva kompanija u BiH koja je zaslužila to najvrijednije priznanje.

– Najviša ocjena boniteta upućuje da naše poslovanje krasi izuzetna finansijska stabilnost, visoka kvaliteta upravljanje kapitalom, uspješno upravljanje rizicima i svim poslovnim procesima što ukazuje na kvalitetu upravljanja, najviše razinu poslovne vjerodostojnosti Tvornice – rekao je Muidža.

Tvornica cementa Kakanj privatizovana je 2000., a većinski dioničar tvornice je HeidelbergCement grupacija, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

Podijelite članak