Twitter i McDonalds ismijavaju Facebook

m 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zvanični nalog Twittera jedva je dočekao situaciju da provocira konkurentni Facebook koji već preko pet sati nije u funkciji. Za to vrijeme svi korisnici te društvene mreže prešli su na Twitter. 

Također, ne rade ni Instagram ni WhatsApp koji su pod okriljem Facebooka, tako da su se “surferi” preselili na Twitter, a sigurno da je za Facebook bolno bilo što je saopćenje morao dati preko ove društvene mreže.

Inače, društvena mreža je poznata kao mreža na kojoj je najlakše doći do odgovora neke poznate osobe, a verifikovani nalozi često dospijevaju u centar pažnje zbog šaljivih komentara.

ČITAJ JOŠ:  Rohindže iz Mijanmara tuže Facebook i traže 150 milijardi dolara odštete

Prvo je Twitter nalog objavio post u kojem je napisao: – Pozdrav doslovno svima, aludirajući na to da korisnici nemaju gdje drugo otići jer Facebook ne radi.

U komentarima se javio McDonalds, koji je pitao šta može donijeti za Twitter i kako se nosi sa ovom slavom, koji je odgovorio da želi 59.6 pilećih grumenčića za svoje prijatelje. Pogledajte zanimljivu prepisku kojom su Twitter i McDonalds utrljali dodatnu sol na ranu Facebooku, koji usput bilježi ogromne gubitke na berzi.

ČITAJ JOŠ:  Deen objavio novu sliku na Instagramu, izazvao brojne komentare 
Prepiska na Twitteru

GODISNJICA
MARKETING