Portal 072info

Twitter nalog BBC-ija hakovan, objavio da je Tramp ranjen

Na Twitter nalogu dopisništva britanskog BBC-ija u Northemptonu jutros je objavljena vijest da je predsjednik SAD u pucnjavi pogođen u ruku, međutim, ispostavilo se da je Twitter nalog tog medija bio hakovan, saopštila je danas ta korporacija.

Kako se navodi, vijest se pojavila na Twitter profilu BBC Northempton nešto prije 11.00 sati po lokalnom vremenu, ali je ubrzo uklonjena. Međutim, bilo je komentara na nju, a pratioci ovog medija na Twitteru pitali su “da li ste sigurni” i “zvuči čudno da mali stari BBC Northempton prvi ima tu informaciju”.

Korporacija je saopštila da istražuje slučaj i preduzima odgovarajuće mjere kako se to više ne bi dogodilo. Na Twitter nalogu BBC-a se pojavila i poruka američke grupe OurMine da su na nalogu detektovali neobičnu aktivnost, kao i da je nalog hakovan.

BBC je pitao tu grupu da li je ona hakovala sajt, međutim grupa je odgovorila da su primetili neobične aktivnosti, kao i da su je rehakovali da bi bili sigurni da li je nalog hakovan ili ne, ali na žalost bio je.

“Mi nikada ne hakujemo nekoga bez razloga. Mi smo bezbjednosna grupa”, odgovorili su Our Mine BBC-u.

nezavisne.com

Podijelite članak