Twitter se sve više pretvara u TikTok, nova opcija to i potvrđuje

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Video sadržaj će na Twitteru sada u velikoj mjeri podsjećati na TikTok. Kompanija je objavila da se prebacuje na “imerzivni” video plejer u punom ekranu za gledanje klipova.

Takođe, pozajmljena je i “swipe up” gestikulacija koja će ljudima omogućiti da beskonačno skroluju kroz veliki broj videa na platformi.

Ažuriranje će omogućiti da pregled videa na Twitteru deluje slično iskustvu koje imamo tokom pretrage videa na TikToku ili Instagram Reelsu, bar kada je korisnički interfejs u pitanju.

ČITAJ JOŠ:  Ima li trend "prirodne" kozmetike zdravstveno opravdanje ili je riječ o marketinškom triku?

Ove promjene su za sada limitirane samo na Twitter iOS aplikaciju, ali kompanija najavljuje da će slično ažuriranje stići i na Android u predstojećim sedmicama.

Pored toga, Twitter testira i promjenu koja bi trebalo da privuče veći broj korisnika da na ovoj platformi pregledaju video sadržaj.

Eksperimentiše se sa novom sekcijom za video preporuke u Twitter Explore stranici. Te sugestije će biti dostupne korisnicima u određenim zemljama.

GODISNJICA
MARKETING