Portal 072info

U 12 bh. gradova se u subotu obilježava Noć teatra BiH 2020.

EE820B34 D8D9 458B A4E6 0037C5F38557
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom objave programa Evropske manifestacije Noć teatra – Noć teatra BiH 2020. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je održana konferencija za medije na kojoj su govorili: Merima Handnović, koordinatorica Noći teatra BiH i Denis Krdžalić, izvršni producent Noći teatra BiH. Ovogodišnja cjelodnevna i cjelovečernja manifestacija Noć teatra BiH će biti održana u subotu, 21. novembra. 

​Koordinatorica Noći teatra BiH Merima Handanović je istakla da je Bosna i Hercegovina jedna od samo šest evropskih zemalja koje su ove godine uspjele organizovati Noć teatra. Kako je istakla, program ovogodišnje manifestacije Noć teatra BiH je kombinovan od online programa i programa koji će se održavati u kulturnim ustanovama u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama. Evropska manifestacija Noć teatra se održava online u Slovačkoj, Češkoj i Austriji, dok Bugarska, Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju programske anktivnosti koje uključuju i programe unutar kulturnih ustanova. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

​Izvršni producent Denis Krdžalić je predstavio Noć teatra BiH koji je dostupan na stranici bnp.ba. U ovogodišnjoj Noći teatra učešće je uzelo 16 učesnika iz 12 bh. gradova sa ukupno 21 programskom aktivnošću.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

U četvrtak predstava „Pukotina“ na sceni Zeničkog pozorišta

Portal 072info

Nagrada za predstavu BNP-a na 37. susretima kazališta/pozorišta u Brčkom

Portal 072info

U subotu na sceni BNP-a predstava „31. PROBA“

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME