U 50 inspekcijskih kontrola zatečeno 15 radnika na crno, asistirala i policija

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, kantonalnih poreznih ureda Novi Travnik i Mostar obavili su u četvrtak 50 inspekcijskih brzih kontrola kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Kontrole su obavljene na području Travnika, Novog Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka, Fojnice, Neuma i Mostara, priopćeno je u petak iz Porezne uprave FBiH.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili 15 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, doneseno je 9 rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, zapečaćeno je 8 objekata i izdana su 34 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 66.150 maraka.

Zbog ometanja inspektora u obavljanju službene radnje, u dva slučaja na području Kantona Središnja Bosna inspekcijski nadzori su obavljeni uz asistenciju policije.

Aktivnost inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije nastavlja se i u idućem tjednu, najavili su iz Porezne uprave FBiH.