U aprilu 372 poziva na telefonskoj liniji ‘Krimolovci’

U aprilu 372 poziva na telefonskoj liniji ‘Krimolovci’

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u aprilu su registrovali 372 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od kojih je 39, zajedno sa izvještajima, proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po četiri je postupala i Agencija.

Iz SIPA-e je saopšteno da je prošlog mjeseca od građana primljeno 39 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet drogama i terorizam.

U aprilu je pristiglo 39 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem “Krimolovaca”.

Na osnovu ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima jednog izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i jedne prekršajne prijave.

Pripadnici SIPA-e dali su 145 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505.

Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE