Portal 072info

U augustu besplatan upis u TKD Akademiju JALE

bavještavamo sve naše male Zeničane od 5 do 15 godina, da ćemo sa početkom augusta mjeseca napraviti gratis treniranje za sve zainteresovane dječake i djevojčice i ljubitelje Taekwondo vještine. Naša misija besplatnog trenažnog procesa bit će dostupna svim našim sugradjanima i ljubiteljima borilačkih vještina, kako bi se našim Zeničanima pokazao i demonstirao ovaj Koreanski sport, koji potiče iz olimpijske porodice, i koji je sve više zastupniji u našem gradu i u našoj Državi. Trenutno u Bosni i Hercegovini ovaj sport trenira oko 3000 vježbača u 60 klubova.

Naša Akademija trenutno broji oko 100 članova sa 4 licencirana majstora trenera i jedan smo od najmasovnijih i najuspješnijih taekwondo klubova u BIH. U prvoj sezoni godine za Akademiju je na 6 turnira nastupilo 32 takmičara, gdje smo osvojili 31 medalju i to:11 zlatnih, 13 srebrenih i 7 bronzanih medalja. Ove godine dobili smo takodje dva državna prvaka, jednog federalnog prvaka, jednog državnog viceprvaka, tri federalna viceprvaka, te smo dobili i medjunarodne prvake i viceprvake. Naši državni prvaci i viceprvaci su ispunili uslove te očekujemo da budu pozvani na probne treninge reprezentacije izjavio je selektor i trener takmičarske ekipe Ismir Horić majstor 2.dan.

Nalazimo se u medjunarodnoj školi Ricmond park na Bilimišću gdje imamo profesionalne i pedagoške uslove, koji zadovoljavaju trenažnom procesu. Sve grupe su selektovane po uzrastu i visini pojasa. Ovom prilikom pozivamo sve one koji žele dobro druženje, takmičenja,i rekreaciju, da nas mogu posjetiti svakim radnim danom od 18h ili putem FB stranice u inbox,  izjavio je direktor i trener Akademije Jasmin Mujanovič JALE.

Uprava Akademije.

Podijelite članak
  • 7
    Shares

Počitajte još

Dva državna prvaka za TKD Akademiju JALE iz Zenice

D.H

4. Akademsko takmičenje u organizaciji TKD Akademije “JALE” Zenica

Redakcija