Portal 072info

U Banjoj Luci pronađena laboratorija za proizvodnju “skanka”, municija i novac

U Banjoj Luci i na području Laktaša je tokom pretresa na nekoliko lokacija pronađena laboratorija za proizvodnju “skanka”, veća količina municije te novac, a uhapšene su dvije osobe zbog sumnje da se umiješane u krivična djela “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Akciju su, 27.augusta, proveli pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, u saradnji s Okružnim tužilaštvom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvršili su pretrese na četiri lokacije, kao i dva putnička vozila, koja koriste Đ.B. i D.V., oba iz Banje Luke, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Pronađena je oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju “skanka” (ventilatori, lampe, provodnici, regulatori napona, mjerači vlažnosti, vage za precizno mjerenje i drugo), oprema za pakovanje droge, manja količina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, 119 komada metaka za automatsko naoružanje i 31 komad pištoljskih metaka, te 2.990 KM i 300 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku (računari, mobilni telefoni, SIM kartice i dr.).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz policije navode da su Đ.B. i D.V. privedeni u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu, piše Fena.

Protiv njih će Okružnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(Faktor.ba)

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME