U BiH 41 osoba preminula, a 285 novozaraženih

korona oporavak
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U protekla 24 sata, u Bosni i Hercegovini je zabilježeno novih 275 slučajeva zaraze koronavirusom od 1.150 obrađenih testova. U istom periodu zabilježen je 41 smrtni slučaj.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 879 uzoraka, od čega je 231 pozitivan na koronavirus.

U RS 40 novozaraženih

Do sada je testirano ukupno 878.815 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 155.304 osobe.

ČITAJ JOŠ:  Bosanac pratio navigaciju pa se zaglavio sa skupocjenim Cadilacom: “Završio u minskom polju, bagerima ga izvlačili”

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba i to u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, dok je 10 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, UKC RS-a i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 207 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd 40 оsоbа.

Brčko distrikt

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеn је 21 smrtni slučај.

ČITAJ JOŠ:  Vjerovanje u život poslije smrti: Pogledajte na kojem mjestu je BiH

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom od 64 testirana uzorka. Preminula je jedna osoba.

GODISNJICA
MARKETING