Portal 072info

U BiH ima i ženu: Ko je Marokanac za kojim traga sva policija zbog ubistva u Otesu

8047A047 DFA2 496C 8BD1 671C8C9EF57C
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, uključene su u potragu za trojicom stranih državljana, migranata, koji se sumnjiče za tuču u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna povreda počinjenih na području Općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija – saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

MUP je sinoć, podsjetimo, objavio potjernicu za jednom osobom, za koju je utvrđeno da je u kritično vrijeme bila na mjestu ubistva.

Radi se o 34-godišnjem Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima Faktora, u BiH boravi već oko dvije godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čak je i osuđivan zbog posjedovanja opojnih droga, nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine, i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

Iz Tužilaštva KS nam je potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, sa rokom kušnje od godinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako saznajemo, on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, sa kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od drugih migranata. 

Osim njega, u sukobu na Ilidži učestvovala su još dvojica zasad neidentifikovanih migranata sa jedne, te pet državljana BiH sa druge strane. 

Kako se jučer moglo čuti na mjestu događaja, ispred ugostiteljskog objekta u Otesu, koji drži brat ubijenog Berovića, sukob je izbio kada su Berović i njegovi prijatelji pokušali otjerati migrante iz kafića, koji je morao biti ubrzo zatvoren zbog policijskog sata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oni su odbijali otići, da bi sve preraslo u tuču, prilikom koje su korišteni noževi i letve.

Berović je preminuo na mjestu tuče, dok je njegov prijatelj Husein Džilić zadobio za život opasne povrede, te je zadržan u Jedinici intenzivne njege Klinike za torakalnu hirurgiju KCUS-a, čiji ljekari se grčevito bore za njegov život. Teško je povrijeđen i Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno. 

Ovaj događaj izazvao je veliki revolt građana, koji su jučer u Maloj aleji na Ilidži organizirali protestni skup, a postoje najave i da će sličan skup biti održan danas i u Hadžićima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od nadležnih traže da ograniče kretanje migranata po ulicama, a kako bi se izbjeglo dalje sukobljavanje kako između njih međusobno, tako i između migranata i revoltiranih građana Kantona Sarajevo.

Faktor

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 35
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME