U BiH je sve moguće: Čovjek dobio donaciju, pa mu sad od penzije odbijaju rate 

U BiH je sve moguće: Čovjek dobio donaciju, pa mu sad od penzije odbijaju rate 

Da je sve moguće u Brčkom pokazuje i primjer Rize Krake iz ovoga grada koji, prema presudi lokalnog Suda, prema njegovoj tvrdnji mora vratiti donaciju za popravak porodične kuće u naselju Meraje u iznosu od 10.000KM.

Njegov tekst, uz minimalne korekcije prenosimo u cijelosti:

  • Zovem se Rizo Krako rođen sam 1959.godine u Brčkom. Živim u naselju Meraje u kući za koju sam dobio donaciji i u kojoj živim cijeli život uz izuzetak ratnog perioda kada sam bio u izbjeglištvu kao i većina Brčaka. Rješenje za povratak sam dobio 2000. godine majstori su mi osposobili kuću za stanovanje i doselio sam se 31.03.2001. od tada tražim donaciju koju sam dobio 2010. godine sada mi je kuća jadna od najljepših na Merajama. Iz nekog, meni nepoznatog razloga Sud mi je blokirao račun u banci i evo od marta 2021.godine mi odbijaju rate za donaciju koju sam dobio za rekonstrukciju kuće iako sam cijelu donaciju uložio u kuću- napisao je Krako.

On je napomenuo da je 2015.godine imao moždani udar, koji je prouzrokovao otkazivanje desne ruke i noge.

U težnji da od nadležnih saznamo zbog čega se sve ovo dogđa uputili smo pitanja, no odgovor nismo dobili iako prošlo 19 dana od našeg upita piše Otisak.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE