U BiH kafu piju više žene nego muškarci

U BiH kafu piju više žene nego muškarci

Kada je riječ o kafi, Bosanci i Hercegovci su neosporno među vodećim potrošačima ne samo u regiji, već i šire. U mnogim istraživanjima, ova regija se ističe kao jedna od prvih kada je u pitanju konzumacija ovog omiljenog napitka.

Kafa je, poslije vode, najpopularniji napitak. Iako je tradicija ispijanja kafe u Bosni i Hercegovini jedna od najstarijih u Evropi (konzumiranje kafe u BiH počelo je još davne 1522. godine), mi nismo najveći potrošači kafe na Starom kontinentu.

Bez obzira da li je u pitanju tradicionalna domaća kafa ili moderni espresso, Bosanci i Hercegovci su poznati po svojoj ljubavi prema kafi.

Za mnoge od njih, šoljica kafe predstavlja više od običnog napitka – to je prilika za druženje, razgovor i uživanje u trenucima opuštanja.

Njihova predanost kafi nije samo puko zadovoljstvo ukusa, već i dio bogate kulturne baštine koja se prenosi s generacije na generaciju. Kroz razne prigode, od porodičnih okupljanja do poslovnih sastanaka, kafa je neraskidivi dio života Bosanaca i Hercegovaca.

Istraživanja pokazuju da ova strast prema kafi nije samo prolazni trend, kroz nju, Bosanci i Hercegovci održavaju svoju prepoznatljivost i zajedništvo, čineći kafu neizostavnim dijelom svakodnevnog života.

Ljubitelji kafe mogu pronaći svoje savršene šoljice u brendovima poput Zlatna džezva, Franck, Brazil kafa i Grand kafa. Ovi brendovi postali su nezaobilazni dio jutarnjeg rituala i popodnevne pauze za mnoge stanovnike BiH. Statistika kaže da kafu piju više žene nego muškarci.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE