U BiH od 2012. tri policajaca ubila svoje djevojke!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vijest da je inspektor Federalne uprave policije Haris Tabaković ubio djevojku u Sarajevu i to navodno iz službenog pištolja šokirala je sve pripadnike FUP-a, ali i građane, piše novinska agencija Patria.

Tabaković je u stanu ubijene sačekao policiju, a u BiH nažalost nisu strane ovakve priče. Motivi za svirepo ubistvo još nisu poznati, a Tabaković je uhapšen. Navodno je nesretnu djevojku ubio ispucavši joj četiri metka u glavu.

Nećeš me nigdje voditi! – posljednje su riječi bile nesretnice Amile Sabljić (25) iz Lokava kod Čapljine, koja se grozničavo pokušavala otrgnuti iz ruku muškarca u policijskoj odori Enesa Muslića, također inspektora FMUP-a FBiH koji je bio na dužnosti, a ubio je Sabljićku.

On je ubistvo izvršio 2012. godine i to ispalivši četiri metka u pravcu djevojke.

Dvije godine kasnije 2014. Rasim Pljevljak (42), pripadnik Specijalne jedinice za podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), ubio je Sadetu Alomerović (34) i teško ranio njenog dvije godine mlađeg brata Sameda, a nakon toga zvršio je i samoubistvo.

Pljevljak je samoubistvo izvršio nakon policijske potjere za njim, a svi su ga poznavali kao mirnu i dobru osobu.

Inače, svi pripadnici policijskih agencija polažu specijalne psiho testove, ali stručnjaci upozoravaju da je ljudski mozak toliko nepredvidim da čak i kada se polože testovi niko ne može garantirati šta će desiti sutra.

nap.ba

GODISNJICA
MARKETING