U BiH otvoren pogon kakva postoje samo 4 na svijetu

U BiH otvoren pogon kakva postoje samo 4 na svijetu

Kompanija Jajce Alloy Wheels d.o.o. Jajce ostvarila je značajnu investiciju, izgradivši state-of-the-art postrojenje za proizvodnju aluminijskih felgi za auto industriju. Ovo postrojenje prostire se na 5.500 m2 i predstavlja vrhunac tehnološkog napretka u industriji.

Sa svojom potpunom automatizacijom i visokim energetskim učinkom, postrojenje minimalno utječe na okoliš, istovremeno pružajući visoku razinu efikasnosti.

Ova investicija obuhvatila je izgradnju linije hemijske predpripreme dužine 65 metara, koja se po svojim karakteristikama ističe kao druga najveća na svijetu po veličini i kapacitetu. Sada, Jajce Alloy Wheels d.o.o. Jajce pridružuje se ekskluzivnom krugu od samo četiri slična postrojenja širom svijeta, smještenih u Tajvanu, Meksiku, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini (u Jajcu).

Kompanija ima izraženu izvoznu orijentaciju, a njeni proizvodi, koji obuhvataju širok spektar dimenzija i dezena felgi, ostvaruju kapacitet od oko 800.000 komada godišnje. Također, sve felge koje se proizvode u Jajce Alloy Wheels d.o.o. Jajce rezultat su vlastitog razvoja i konstrukcije, što dodatno naglašava visok nivo stručnosti i tehnološke kompetentnosti kompanije.

Uz 239 zaposlenika, kompanija kontinuirano ulaže značajna sredstva u sve aspekte svog poslovanja, osiguravajući održivu budućnost i kontinuirani rast.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica