Portal 072info

U BiH počinje akcija za legalizaciju ulja kanabisa: I tako se za veliki novac prodaje na ‘crnom tržištu’

Brojna udruženja građana oboljelih od raka iz svih krajeva BiH udružila su se u inicijativi da vlasti legaliziraju ulje kanabisa u medicinske svrhe. Inicijativu će adresirati na entitetska ministarstva zdravstva.

Izravan povod je odluka vlasti Hrvatske da se formira specijalni stručni tim sa zadatkom da procijeni treba li dopustiti uporabu indijske konoplje u medicinske svrhe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema informacijama koje posebno u posljednje vrijeme stižu iz svih krajeva svijeta, ulje kanabisa pomaže u liječenju mnogih bolesti, posebno raka ili makar oboljelima olakšava muke i bolove.

Iz Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Iskra”, čija je predsjednica Azra Ikalović, poručili su da inicijativu podržavaju svi oboljeli od raka bez obzira iz kojeg su dijela zemlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stručnjaci kažu da treba primijeniti ono što je uradila Hrvatska i konačnu odluku ostaviti ekspertima “jer još uvijek ne postoje službene medicinske studije o djelotvornosti ulja kanabisa”.

Prema nekim neslužbenim informacijama, ilegalnim putovima u BiH dolazi ulje kanabisa i na crnom tržištu za veliki novac se prodaje oboljelima od raka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cazin.net

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME