U BiH se organizuje turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, nagradni fond 100.000 KM

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Ustanova Sportska dvorana Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizuje različite sportske i zabavne sadržaje tokom godine za Konjičane i goste, a ovih dana dana u pripremi je nova aktivnost za koju već vlada veliki interes.

Radi se o Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu čiji je cilj afirmacija sporta, sportskih aktivnosti uz učešće isključivo domaćih igrača koji će se boriti za svoju mjesnu zajednicu, bez mogućnosti dovođenja igrača iz drugih sredina.

“Nakon što su se stekli uslovi za održavanje ove zanimljive sportske prilike za druženje Konjičana svih generacija u zimskim mjesecima, krenuli smo u proces prijava ekipa za Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu. Ono što je njegova karakteristika jeste da će pobjednička ekipa obezbjediti za svoju mjesnu zajednicu novčana sredstva koja će biti uložena u infrastrukturu, konkretno u objekte koji će omogućavati kvalitetniji život, bavljenje sportom, rekreaciju, obrazovanje, za što će Grad Konjic izdvojiti 100 000 KM, što je posebno privlačno za sve ekipe”, kazao je Adnan Elezović, direktor Ustanove Sportska dvorana Konjic.

On je naglasio kako će svi zainteresirani Konjičani moći pratiti utakmice, biti uz svoju ekipu i srcem bodriti igrače na terenu.

“Mislim da je ovo jedna zaista sjajna prilika za sve građane prije svega za druženje, rekreaciju tokom zime, a potom i za svojevrsni festival malog fudbala, razvijanje zajedništva i promovisanje sportskih vrijednosti, zato sam zahvalan generalnom pokrovitelju Gradu Konjicu što u svojim aktivnostima prepoznaje potrebe građana i nastoji omogućiti ugodne trenutke za život i rekreativne aktivnosti”, kazao je Elezović, te pozvao ekipe da se prijave za učešće na ovom turniru.

Mensur Muhibić, predsjednik Mjesne zajednice Trešanica, kazao je kako je ova Mjesna zajednica već održala sastanak, formirala ekipu i sa nestrpljenjem čeka početak turnira.

Klix