Portal 072info

U BiH više ništa nije sveto: Da bi zaradili novac portali ismijavaju borbu nane Fate Orlović!

U poplavi interent portala sve su češći i oni koji objavljuju satirične priče, ali nerijetko pokažu da je legilativa i uredba pisanja na portalima pod hitno potrebna Bosni i Hercegovini, piše novinska agencija Patria.

Da bi prikupili što više lajkova i zaradili preko google-a ništa im nije sveto, a dokaz tome je i svojevrsno izrugivanje nani Fati Orlović koja godinama vodi pravnu bitku zbog nelegalno sagrađene crkve u njenom dvorištu.

Naime, portal citajmo.info objavio je „ekskluzivnu“ vijest u kojoj navodi da je danas srušena crkva u dvorištu nanae fate, a da su snimci uzemirujući.

Naravno, pogađate na videu je reklama, a nikako bilo kakvo rušenje!. Da stvar bude gore vijest su ilustrirali srušenom župnom crkvom u Škabrnji u Hrvatskoj.

Podsjećamo, u ljeto 1996. godine, u dvorištu povratnice Fate Orlović u Konjević Polju, bespravno je sagrađena pravoslavna crkva. Kada se nekoliko godina kasnije vratila iz izbjeglištva, započela je pravnu borbu za povrat svoje imovine. Nuđeni su joj milioni maraka da proda zemlju.

Verbalno su je, i fizički, napadali, a borba da nelegalno izgrađeni vjerski objekt bude uklonjen iz njenog dvorišta i danas traje.

cazin.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box