U Bihaću do 11 sati glasalo oko 12 posto registriranih birača

Podijelite vijest

Predstavnici Gradske izborne komisije Bihać potvrdili su da su do 11.00 sati na 91 glasačkom mjestu u gradu na Uni glasala 6.733 građana, odnosno 11,9 posto od ukupnog broja registriranih glasača. 

Evidentirana su manja zakašnjenja kod otvaranja birališta, međutim kompletan proces se odvija bez većih problema i incidenata.

Najveća izlaznost

– Do 11 sati glasala su 6. 733 od ukupno 58. 036 registriranih birača. Najveću izlaznost građana za sada bilježimo u naselju Pokoj, gdje je glasalo 19 posto od ukupnog broja prijavljenih građana sa pravom glasa. Povremeno se susrećemo sa određenim manjim problemima, međutim sve otklanjamo vrlo brzo, tako da se izborni proces odvija nesmetano – riječi su predsjednika Gradske izborne komisije Bihać Šemsudina Muslića.

ČITAJ JOŠ:  Nakon što je Dodik najavio tužbu CIK-u: Komentari na Twitteru se samo nižu

U Unsko-sanskom kantonu pravo na glasanje ima ukupno 259.826 građana, na 396 biračkih mjesta. Ta biračka mjesta su smještena na 207 lokacija, a za sigurnosni aspekt brine 247 policijskih službenika.

Dvije lokacije

– Nažalost, intervenirali smo na dvije lokacije – u Velikoj Kladuši i Sanskom Mostu. U Velikoj Kladuši je došlo do narušavanja javnog reda i mira na biračkom mjestu, odnosno građanin je fizički napao predsjednika biračkog odbora. Situaciju u Sanskom Mostu prijavio je jedan od posmatrača, zato što je predsjednik biračkog odbora ranije pečatirao više glasačkih listića. Sve drugo protiče bez potrebe za policijskom intervencijom, ali mi na terenu i u pripravnosti imamo 207 policajaca, skoro 30 pripadnika specijalne i interventne policije, kao i 14 saobraćajnih policijskih službenika – izjavio je glasnogovornik Policije USK Bahrudin Dželalagić.

ČITAJ JOŠ:  Studenti zbog zime na online nastavi

Predsjednici gradskih i općinskih izbornih komisija najavili su kako će naredne zvanične informacije o izlaznosti građana na Opće izbore u BiH imati iza 15 sati.

Avaz