U Bosni i Hercegovini 1.129 novozaraženih koronavirusom, preminulo 50 osoba

Koronavirus BiH
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bosna i Hercegovina danas bilježi 1.129 novozaraženih koronavirusom od 3.702 obrađenih uzoraka.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 3.071 uzorak, od čega je 1.008 pozitivnih na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 582.644 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 121.176 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 97.265 pacijenata. U protekla 24 ata, oporavljeno je 295 pacijenata.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 21 novi smrtni ishod.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 4.205.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 631 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а kоrоnаvirus pоtvrđеn је kоd 111 оsоba.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnо је 26 smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо virusа kоrоnа. Rаdi sе о оsоbаmа srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih su pо čеtiri оsоbе iz Bаnjаlukе i Biјеljinе, dviје iz Knеžеvа i Dоbоја i pо јеdnа iz Šаmcа, Tеslićа, Gаckа, Priјеdоrа, Brаtuncа, Оsmаkа, Kоtоr Vаrоši, Grаdiškе, Šipоvа, Dеrvеntе, Nеvеsinjа, Trеbinjа, Srpcа i Čеlincа.

Danas je u Brčko distriktu registrovano 10 novih slučaja zaraze koronavirusom. Preminule su tri osobe.