U brazilskim bolnicama nestalo sedativa za tretman oboljelih od koronavirusa

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Brazilska vlada bori se da hitno nabavi sedative kojih je ponestalo u bolnicama u četvrtak, a veoma su značajni za tretman oboljelih od koronavirusa. 

Ministar zdravstva Marcelo Queiroga izjavio je kako o hitnom osiguranju lijekova razgovaraju sa Španijom i drugim zemljama. Dodao je i kako se bolnice bore da dobiju dovoljne količine kisika.

Zbog stanja širom Brazila, jedne od najteže pogođenih zemalja pandemijom covida-19, pod sve je većim međunarodnim pritiskom brazilski predsjednik Jairo Bolsonaro.

Humanitarna udruga Liječnici bez granica ocijenila je kako je “neuspjeli odgovor” Brazila na pandemiju doveo do tisuća smrtnih slučajeva koje je bilo moguće izbjeći te do humanitarne katastrofe koja bi se još mogla pogoršati.

Brazil je dosad zabilježio ukupno 361.884 smrtnih slučajeva od koronavirusa, samo SAD ima više, a ukupno je potvrđeno gotovo 13,7 milijuna potvrđenih slučajeva bolesti.

Trenutno više Brazilaca svakodnevno umire od virusa nego bilo gdje drugdje na svijetu, a ta najveća država Južne Amerike u četvrtak je izvijestila o još 3.560 smrtnih slučajeva.

Predsjednik Bolsonaro se protivio lockdownu te održavao masovne događaje na kojima se često nisu nosile masku a tek je nedavno prihvatio cjepiva kao moguće rješenje.