U Briselu izložba bh. poštanskih markica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

postanskemarkice

U Misiji BiH pri Europskoj uniji u Briselu 22. januara je otvorena izložba poštanskih maraka sva tri poštanska operatera iz Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su prisustvovali najviši predstavnici Direkcije za proširenje Europske komisije, aktualni direktor Odjeljenja za BiH, Albaniju, Kosovo i Srbiju Jean-Eric Paquet, njegov prethodnik direktor Pierre Mirel, članovi Europskog parlamenta, Europske službe za vanjsko djelovanje, veleposlanici akreditirani pri EU, predsjednik Vijeća Kraljevskog društva filatelista Belgije Roland E. De Lamper, viši agent Međunarodnog odjela za filateliju Pošte Belgije Bruno Pierre i drugi.

Šef Misije BiH pri EU veleposlanik Igor Davidović je u pozdravnom govoru naglasio da je poštanska marka simbol komunikacije i povezivanja te da je BiH jedna od 192 zemlje članice Svjetske poštanske unije.

On je istaknuo da je izložba poštanskih maraka iz BiH jedan od adekvatnih i poželjnih načina predstavljanja etnološkog, arheološkog i kulturnog blaga BiH, nedovoljno poznatih u svijetu.

Izloženi primjerci su u velikom broju marke iz BiH nagrađene na svjetskim profesionalnim natjecanjima u različitim kategorijama.

Otvorenju izložbe je prisustvovala direktorica Pošte Srpske Jasminka Krivokuća, a izložba će biti otvorena za javnost do 10. februara, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Fena