Portal 072info

U brojnim gradovima širom svijeta javni prijevoz besplatan, samo na Balkanu nije

Podaci internet portala Farefreepublictransport.com, koji se bavi istraživanjem uslovima u javnom prijevozu u svijetu, navodi kako diljem planete postoje brojni gradovi u kojima je gradski prijevoz besplatan, prenosi Anadolu Agency.

Prema ovom izvoru, javni prijevoz je besplatan u nekoliko desetina gradova u raznim dijelovima svijeta. Iako značaj broj gradova u Evropi nudi besplatan javni prijevoz, nijedan grad u regionu Balkana ne nudi takve usluge za svoje građane.

U Australiji besplatan javni prijevoz postoji u gradovima Adelaide, Brisbane, Perth, Sydney i Melbourneu. U Belgiji isto postoji besplatan javni prijevoz na pojedinim linijama u gradu Hasselt, a u Brazilu u gradovima Marica, Silva Jardim, Mount Carmel, Potirendaba, Paulinia, Muzambinho, Pitanga, Ivaiporã, Porto Real i Agudos.

Besplatan javni prijevoz postoji i u kanadskim gradovima Winnipeg i Calgary, u Kini u gradovima Chengdu i Changning. Gratis se možete voziti i u javnom prijevozu pojedinih gradovima u Češkoj, Danskoj, Engleskoj, Estoniji, Farskim Otocima, Finskoj, Francuskoj, Islandu, Italiji, Litvaniji, Poljskoj, Rusiji, Španiji, Švedskoj, Tajlandu, Turskoj, Ukrajini, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Velsu.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box