Portal 072info

U Busovači poplavljen veliki broj kuća, pojedini stanovnici evakuisani

Vodostaj rijeke i bujičnih potoka u općini Busovača od jutros se povlači, a ceste su prohodne, kazao je Feni dežurni operativni u općinskoj Službi civilne zaštite, ističući da je poplavljen veliki broj kuća. Kako je naglasio, u Busovači, u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće, ozlijeđenih nije bilo, ali je određen broj ljudi evakuiran zbog zdravstvenih problema.

“Bilo je pojedinačnih evakuacija, a radi se pretežno o bolesnim osobama koje su tražile medicinsku njegu. Masovne evakuacije nije bilo, s obzirom na to da su se ljudi, kojima su kuće poplavljene, shodno našim uputama, premjestili na gornje katove, a donje su izolirali kako ne bi ulazio mulj”, kazao je dežurni operativni.

U općinskoj Službi za civilnu zaištu nadaju se da će tijekom dana doći do povlačenja rijeke u korito, ukoliko ne bude novih padalina.

Kako su naveli, o broju poplavljenih kuća i materijalnim štetama još se ne može govoriti.

“To ćemo znati kad komisija izađe na teren. Međutim, može se reći da je šteta ogromna. Stanovnici Busovače ne pamte slične situacije i da je u tako u kratkom vremenu takva sila vode naišla”, istaknuo je dežurni operativni.

U Službi civilne zaštite ističu da su od jutros prohodne ceste iz Busovače, koje vode prema Zenici i Vitezu, te prema Kiseljaku.

FENA

Podijelite članak
  • 13
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box