Portal 072info

U čemu je Fellaini najdominantniji fudbaler u Evropi?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

1966096_10152322407022767_1218002974_oMarouane Fellaini reprezentativac Belgije stigao je pred početak ove sezone na Old Trafford kao veliko pojačanje iz Evertona sa epitetom jednog od najboljih igrača engleskog Premiershipa.

Iako je na početku imao problema sa povredama posebno onom leđa zbog koje je duži vremenski period bio van terena Belgijanac je pokazao da se na njega može ozbiljno računati i da je pojačanje za tim Davida Moyesa.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Crveni đavoli ne igraju baš najbolje ove sezone i vjerovatno će sljedeće sezone igrati u Evropa liga a i to je za sada upitno. Iako je ovo sigurno sezona za zaborav u Manchesteru mogu biti ponosni na jedan podatak.

Naime Fallaini je najdominatniji igrač u Evropi a vjerovatno i svijetu kada je skok igra u pitanju. Belgijanac je u okviru Premiershipa dobio 90 posto zračnih duela, dok je u Ligi prvaka taj procenat nešto manji i iznosi oko 83 posto. Treba istaći a je Fellaini visok 194 cm, a na terenu može popuniti nekoliko pozicija u veznom redu kao i onu u vrhu napada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME