U Crnoj Gori zabrana kretanja od 22 sata

c 57
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Crnoj Gori od danas se primjenjuje nove mjere u cilju suzbijanja pandemije Covid-19 kojima je predviđena zabrana izlaska iz stanova od 22 sata do pet ujutru i rad trgovina od sedam do 20 sati. Ugostiteljski objekti radit će od 7 do 18 sati.

– Rad gospodarskih društva i poduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda, kao i tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni i sl. organizirat će se u terminu od od 7 do 20 sati – navodi se u novim mjerama koje prenose crnogorski mediji.

ČITAJ JOŠ:  Građani BiH lani u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona eura

Zabranjen je i međugradski promet od petka u 22 sata do ponedjeljka u 5 ujutru.

Obavezno je pravilno nošenje maske i držanje fizičke distance u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Zabranjena su masovna/socijalna okupljanja, kao i okupljanja u objektima stanovanja.

Zabranjena su i okupljanja u grupi više od četiri punoljetne osobe zajedno na otvorenom prostoru.

Nisu dozvoljene ni posjete osobama koja se nalaze na bolničkom liječenju u zdravstvenim ustanovama i osobama koje su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Vjerske zajednice su obvezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a isto važi i za sahrane i primanje sućuti.

ČITAJ JOŠ:  Građani BiH lani u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona eura

GODISNJICA
MARKETING