U dijelovima Istanbula izmjereno 85 centimetara snijega

U dijelovima Istanbula izmjereno 85 centimetara snijega

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, izvijestio je da je u nekim dijelovima grada večeras izmjereno čak 85 centimetara snijega, te da su mnoge ceste u gradu zatvorene, javlja Anadolu Agency (AA).

Obilne snježne padavine, koje su meteorolozi proteklih dana i najavili, pogodile su danas Istanbul, naročito zapadne dijelove najmnogoljudnijeg grada u Turskoj. Aerodrom Istanbul zatvoren je za letove zbog obilnih snježnih padavina.

Gradonačelnik Imamoglu je pratio aktivnosti Centra za koordinaciju katastrofama (AKOM), a snježne padavine koje su danas pogodile Istanbul opisao je kao “katastrofalne”.

U nekim dijelovima Istanbula visina snježnog prekrivača približila se jednom metru.

– U nekim dijelovima Arnavutkodža, Basakšehira i Sultangazija izmjerena je visina snijega 80 do 85 centimetara. Južno se spušta na 50 do 60 centimetara – rekao je Imamoglu.

Navodeći da rade u koordinaciji sa Uredom guvernera i AFAD-a, Imamoglu je naveo da je “mnogo cesta koje su zatvorene. Postoje ceste gdje je saobraćaj otežan, ali i ceste sa potpuno obustavljenim saobraćajem. Ulažemo intenzivne napore svake minute da budemo uz naše građane koji su u vrlo teškoj situaciji”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica