Portal 072info

U dresu reprezentacije BiH po prvi put će paralelno zaigrati dva brata

Od prve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrane prije gotovo dvije decenije u Tirani do danas kroz nacionalni tim je prodefilovalo na stotine fudbalera.

Među njima i braća Mujdža, kao i braća Vranješ.

Stariji brat Mujdža, Jasmin, dres Bosne i Hercegovine obukao je u periodu kada je selektor bio Fuad Muzurović u njegovom prvom mandatu 1997. godine.

Deset godina mlađi Mensur debitovao je kod Safeta Sušića 2010. godine, a dres Zmajeva nosi i danas.

Osim Jasmina i Mensura, dres reprezentacije odjenuli su i braća Vranješ, Stojan i Ognjen. Stojan je debi upisao 2009. godine na utakmici protiv Uzbekistana. Tri godine mlađi Ognjen u A timu je debitovao u novembru 2010. godine na utakmici protiv Slovačke u Bratislavi.

Braća Mujdža s obzirom na razliku u godinama nikada nisu imali priliku dijeliti svlačionicu u reprezentaciji, dok će Vranješi biti prva braća na jednom od reprezentativnih okupljanja.

Stojana u reprezentaciji nije bilo od utakmice protiv Meksika igrane u maju 2012. godine. Ognjen je u međuvremenu postao standardan, a nastupio je i na Svjetskom prvenstvu. Stariji Stojan igrama u dresu Lechije zavrijedio je pažnju Mehmeda Baždarevića koji ga je odlučio vratiti među Zmajeve gdje će ga kao starosjedilac dočekati mlađi brat. 

Klix

Podijelite članak