5d4ff638857752bbe5d250c69abae14a
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 29, 2021 @ 19:20
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Predraga Jerinića (26) iz Šipova za dva pokušaja ubistva komšije Vladimira O. (57) u čijem pravcu je u dva navrata pucao iz puške ali ga je, srećom, oba puta promašio.

NER FIT

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka se precizira da je Jerinić optužen za dva krivična djela pokušaj ubistva u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prvi pokušaj ubistva dogodio se 22. februara ove godine oko 17 sati na planini Lisina, blizu lokaliteta Crni kamen u Šipovu, kada je optuženi došao do nezavršene lovačke kuće i sačekao da naiđe Vladimir O., pa u njegovom pravcu ispalio jedan metak iz lovačke puške, koji ga nije pogodio. Potom je krenuo za njim i ispalio više metaka, od kojih je jedan pogodio u zemlju 20-30 centimetara pored desne strane oštećenog, nakon čega je Vladimir O. pobjegao.

Drugi pokušaj ubistva desio se 15. jula ove godine oko 18 sati, a Jerinić se tereti da je došao do porodične kuće žrtve, sačekao ga da naiđe, a onda u njegovom pravcu ispalio jedan metak iz sačmarice, koji ga također nije pogodio.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na teret mu se stavlja i da je početkom jula 2021. godine, provalio u kuću M. M. u selu Duljci, opština Šipovo, odakle je ukrao lovačku pušku dvocijevku.

LIDER