U Federaciji BiH 11 zaraženih, devet iz USK

Podijelite vijest

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu testirao je u posljednja 24 sata 490 uzoraka na koronavirus od kojih je 11 pozitivno. Pozitivni su uzorci iz Zavidovića, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Cazina. 

U Federaciji BiH do sada su potvrđena 942 slučaja zaraze koronavirusom, a preminule su 33 osobe.

Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdili su da je još devet građana ovog kantona pozitivno. 

ČITAJ JOŠ:  Čelnik WHO-a: Kraj pandemije se nazire, ali nije tako blizu

– Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 125 uzoraka za testiranje na koronavirus i dobili smo devet pozitivnih rezultata. Riječ je o tri osobe iz Bihaća, jednoj iz Cazina, te pet građana Bosanskog Petrovca. U Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću hospitalizirano je sedam pozitivnih pacijenata, od kojih je jedan u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru – rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović. 

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK naglašeno je da će svake srijede biti testirani migranti i izbjeglice, odnosno trenutni korisnici usluga privremenih prihvatnih kampova u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši. 

ČITAJ JOŠ:  Zašto su opasne ponovne zaraze koronom

Avaz


Podijelite vijest