U firmi čiji je autobus sletio u Bugarskoj pronašao skoro 100 prekršaja

Podijelite vijest

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, po hitnom postupku, izvršili su nadzor pravnog lica – vlasnika autobusa koji je sletio sa puta u Bugarskoj, kao i preduzetnika koji je korisnik vozila po ugovoru o zakupu, kod kojih je utvrđeno više od 100 prekršaja. Vlasnik vozila je kažnjen sa više od 3,5 miliona dinara (58.681 KM), a korisnik autobusa sa 420.000 (7040 KM) dinara.

ČITAJ JOŠ:  Užas: Dijete (12) usmrtio drvocjepač

Pripadnici MUP-a su nadzor izvršili povodom saobraćajne nesreće koja se prije tri dana dogodila na auto-putu u Bugarskoj, a u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povrijeđeno 28 srpskih državljana, naveo je MUP.

Prilikom nadzora su kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac pao kroz ventilacioni otvor u tržnom centru! Stakleno dno mu propalo pod nogama, mladić se srušio na beton

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prijevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece, poručuju iz MUP-a.

ČITAJ JOŠ:  Izbodena djevojka: Tvrdi da je napadnuta dok je sjedila na klupi u parku

Nova.rs